Skip to main content
| Hírek

Magyar szakember kapta idén a Dynatrace Community Rockstar Díjat

Február elején, Las Vegasban tartotta éves konferenciáját a Dynatrace, melyen a világ minden tájáról több, mint 4000 szakember vett részt. Itt adták át a  Community Rockstar díjat. A rangos elismerést minden évben egyetlen személy kaphatja meg a világon, és idén a választás első magyarként Mizsei Jánosra, a Telvice Zrt. munkatársára esett. A díjat a Dynatrace Community szakmai közösség építéséért és támogatásáért kapta. A nem mindennapi elismerésről a frissen kitüntetett IT-szakembert kérdeztük.

 

‒ Pontosan mi ez a díj, és mi teszi különlegessé?

‒ A Dynatrace kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az observability területén dolgozó szakembereket összekösse a világ minden tájáról, mivel a „Dynatrace Professional” minősítésű szakemberek alapvetően nem magával a Dynatrace üzemeltetésével foglalkoznak, hanem sokféle IT-problémát oldanak meg a Dynatrace eszköztárával. Elengedhetetlen a jól működő tapasztalatcsere a világ hasonló feladatkörben dolgozó szakemberei között, mert ez teszi lehetővé, hogy az ügyfeleink egyedi problémáira gyors és hatékony megoldásokat adjunk.

Ez a közösség többről szól, mint tapasztalatcsere, személyes és „virtuális” barátságok is kötődnek. Itt ért az a megtiszteltetés, hogy engem választottak idén a legkiemelkedőbb közösségszervezőnek.

- Magáról a konferenciáról tudnál mondani néhány hasznos gondolatot? Mit „hoztál haza” a díjon kívül persze?

A magyar IT piac néhány évvel le van maradva a világ élvonalától. Számomra a legfontosabb tanulság, hogy az Observability világszinten ma már egy „must have”. Sokan használják már idehaza is a Dynatrace-t, de jó volt látni, hogy ez a fejlődés hova tud majd kifutni. A Dynatrace ma már nem csak egy monitoring eszköz. A képességei az alkalmazások működésének megfigyelésétől már a biztonsági megfelelés biztosításáig, az üzleti információk valós idejű eléréséig, sőt akár üzleti folyamatok automatizálásig is terjed. A mostani konferencián is sok újdonságot hallottunk . Számomra kettő volt ezek közül kiemelkedő,  az egyik, hogy olyan adatintegrációs képességgel bővült a Dynatrace, amely akár napi 1 petabájt külső forrásból származó adat automatikus feldolgozását is lehetővé teszi. A másik fontos fejlesztés , hogy megjelent a mesterséges intelligencia megoldások monitorozásának a képessége is a Platformban, ami egyedülálló a jelenlegi piacon.

‒ Visszatérve az elismerésedhez, mivel érted ezt el, mit tettél ezért?

‒ Talán az volt a legfontosabb, hogy a közösséghez forduló, segítséget kérő kollégák közül sokaknak tudtam hasznos tanácsot, megoldást adni, rendszeresen megosztottam az általam használt „best practice”-eket, és konkrét ötleteket adtam a Dynatrace további fejlesztéséhez.

Ezen kívül ma még egyedülálló a magyar Dynatrace PUB nevű kezdeményezés, amit a Telvice az én javaslatomra és szervezésemmel hívott életre. Több, mint egy éve kezdtük ezt a rendezvénysorozatot, mára pedig nemzetközi vendégeink és előadóink vannak. Az események célja, hogy a magyar (és más, környező országbeli) Dynatrace-t használó szakembereket kötetlen körülmények között összehozzuk egy kis szakmázásra és személyes kapcsolatépítésre a Covid utáni világban.

‒ Látható rajtad az elkötelezettség ez iránt a közösség iránt, a munkád során nem jelentenek problémát az ebből származó plusz feladatok?

‒ Nem érzem, hogy ez bármiben akadályozna, sőt! A Telvice aktívan támogatja a globális közösségben végzett tevékenységemet. A mi csapatunkat világszinten is „jegyzik”, ezért a nemzetközi „community” és a hazai szakmai közösség fejlesztése egyaránt fontos a vezetés és kollégák számára is.

‒ Mit jelent az, hogy világszinten jegyzik a magyar csapatot?

‒ Azt, hogy név szerint ismernek minket, ismerik a munkánkat. A Las Vegas-i konferencián hangzott el, hogy globálisan mindössze 250 fő rendelkezik „Professional” minősítéssel ezen a területen, és ebből öten a Telvice -nél dolgozunk, ami 2%-os arány. Ezzel messze felülreprezentáltak vagyunk az ország piaci súlyához, forgalmához képest. Napi gyakorlat, hogy a „Community”-n keresztül közvetlenül tőlünk kérdeznek valamit, illetve jó érzés, hogy bár forgalmunkat tekintve kicsik vagyunk, mégis meghallják a hangunkat.

‒ A szaktudás nyilván fontos, de önmagában nem lenne elég. Mi kell ahhoz, hogy valaki ennyire lelkesen végezze a lényegében plusz feladatait?

‒ Elengedhetetlen, hogy hiszek a termékben. A Dynatrace folyamatosan és rendkívül dinamikusan innovál, nem véletlenül vezeti 13 éve a globális observability piacot. A cég a gyakorlati ügyféligények alapján fejleszti a Platform képességeit, ami számomra nagyon meggyőző. Ennek persze az a célja és hozadéka, hogy egyre újabb területeken tudunk segíteni az ügyfeleinknek. Számomra ez a díj is ezt mutatja, és ezért vagyok nagyon büszke rá.

 

Az eredeti interjú a Computertrends februári számában jelent meg.