Skip to main content
| Hírek

Dynatrace: A felhőalapú monitoring éllovasa

Az informatika dinamikus fejlődése közepette a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell a változó környezethez. A cikkben részletesen megvizsgáljuk, hogyan segíthet a Dynatrace a felhő alapú monitoring területén, különös tekintettel a digitális átalakulásra és a DevOps elvekre.

 

A cloud monitoring szerepe

A digitális transzformációval párhuzamosan rohamosan növekszik az informatikai infrastruktúra komplexitása és a szoftverfejlesztés sebessége. A Dynatrace által nyújtott cloud monitoring szolgáltatások segítenek a vállalatoknak hatékonyan követni és optimalizálni alkalmazásaik teljesítményét akár a privát akár a publikus felhőben. Az eszköz egyik nagy előnye, hogy lehetőséget biztosít a hibrid felhő alapú környezetek monitorozására, így egy egységes eszköz segítségével érhető el a privát és publikus felhő felügyelete.

A DevOps és a monitoring

A DevOps (Development and Operations) elveknek köszönhetően ideális esetben ma már a szoftverfejlesztés és az üzemeltetés hatékonyan támogatja egymást. A Dynatrace által kínált software delivery pipeline monitoring és quality gate szolgáltatások lehetővé teszik a fejlesztők és az üzemeltetők számára, hogy könnyedén kövessék a software delivery lifecycle minden szakaszát. A rendszerhibák korai észlelése és a quality gate használata révén a szoftverfrissítések biztonságosabbá válnak. A DevOps monitoring magába foglalja a szoftver állapotának folyamatos felmérését, lehetővé teszi a szakemberek számára, hogy megértsék és proaktív módon megoldják a problémákat, optimalizálják az erőforrásokat, és biztosítsák az alkalmazások zökkenőmentes futását.

A jövő monitoring-trendjei

Az informatikai iparág folyamatos fejlődése mellett a monitoring területén is megjelennek új trendek, úgynevezett 3. generációs eszközök. A Dynatrace Platform cloud monitoring eszközei készen állnak a legújabb kihívásokra, különös figyelmet szentelve a mesterséges intelligenciának és a valós ügyfélélmény monitoringnak.

A digitális átalakulás korában a Dynatrace által nyújtott felhőalapú monitoring elengedhetetlen a sikeres és hatékony IT-működéshez. A széleskörű támogatás, valamint az OpenTelemetry alapú eszközök segítik a vállalatokat a változó környezethez való alkalmazkodásban és a magas színvonalú szoftverműködés biztosításában.

MI támogatott RCA (root cause analysis) elemzés

Az MI támogatott RCA elemzés során olyan mesterséges intelligenciát és algoritmusokat használunk, mely az alkalmazások és rendszerek teljesítményének elemzésére és a hibák okainak azonosítására szolgálnak. A Dynatrace ezen megoldása figyeli és elemzi az IT környezetet, illetve segít azonosítani az okokat, amelyek a teljesítményproblémákhoz- vagy hibákhoz vezetnek.

Automatizált határérték paraméterek beállítása trend monitoring segítségével

A trend monitoring egy olyan eljárás, amely lehetővé teszi az adatok hosszú távú elemzését és az időbeli változások követését. Segítségével egy szoftverről vagy alkalmazásról a Dynatrace automatikusan rögzíti és figyeli egy adott jellemző vagy mutató értékeit, majd az alapján automatikusan állít be határértékeket vagy küszöbértékeket.

Több mint 700- féle technológia támogatása

A Dynatrace Platform több, mint 700-féle technológiát tud hatékonyan támogatni, így képes a nagyvállalatoknál előforduló legfontosabb eszközök szinte teljes skáláját felügyelni. Bátran mondhatjuk, hogy jelentős segítséget nyújt a hiperkomplex rendszerek monitorozásában és optimalizálásában elsősorban a valós idejű adatok figyelésével és az előforduló incidensek rendkívül gyors elhárításával.

Ha Önnek fontos, hogy kiváló ügyfélélményt nyújtson szolgáltatásaival, és olyan stabil működés a cél, mely valós idejű adatok alapján képes megelőzni az esetleges rendszerhibák miatti kieséseket, akkor beszélgessünk a Platform nyújtotta előnyökről és lehetőségekről.
Keresse bizalommal szakértőinket email-en vagy telefonon!