Skip to main content
| Hírek

Digitális ugrás a nyáriszünetbe

A Telvice Kft.-vel együttműködésben a Digitális Esélyegyenlőség Alapítvány laptopokat ajándékozott a budaörsi és törökbálinti érdekeltségű, Fővárosi Sztehlo Gábor Gyermekotthon és Fogyatékosokat Befogadó Otthonok három Lakásotthonának, mely projekttel az ott lakó, hátrányos helyzetű gyerekek digitális esélyegyenlőségén szeretnénk  javítani.

2021 decemberében már a szívünkbe zártuk a két budaörsi Lakásotthon lakóit, amikor személyesen vittük el nekik a karácsonyra szánt adományunkat. Már akkor megfogalmaztuk, hogy szeretnénk őket hosszabb távon is támogatni, ezért a Digitális Esélyegyenlőség Alapítvánnyal és a Nemzeti Agrárkamarával összefogásban újabb projektet kezdeményeztünk, melynek során 12 db notebook-ot ajándékozunk a három intézménynek.  

A jelenlegi adományozás kifejezetten a digitális esélyegyenlőség jegyében valósul meg, azaz abban próbáljuk támogatni az otthon lakóit, hogy minél többen hozzá tudjanak férni hasznos digitális tartalmakhoz, illetve élvezetesebben tudják eltölteni a sokszor hosszúra nyúló szünidőt. A notebook-ok alkalmasak lesznek az iskolai időszak támogatására is, hiszen a gyerekeknek egyre több feladatot az online térben kell megoldaniuk, mely mostantól zökkenőmentesebben zajlik majd. A laptopok könnyebben mozdíthatóak az asztali gépeknél, ezért az otthonok lakói egymás között rugalmasabban tudják használni.

Mind a Digitális Esélyegyenlőség Alapítvány, mind a Telvice Kft. informatikával kapcsolatos területen tevékenykedik, ezért nagy öröm számunkra, hogy hátrányos helyzetben lévő gyermekek digitalizációs készségeit és hatékony oktatási eszközökkel történő ellátását segíthetjük a közvetlen környezetünkben. A biztonságos internethasználat feltételeit a Gyermekotthon szakértője biztosítja a leendő felhasználóknak.

A Budaörsön és Törökbálinton működő Gyermekotthon három Lakásotthonában összesen 36 állami gondozásban lévő gyermek nevelkedik, akik számára hatalmas előrelépést jelent, hogy újabb kapuk nyílnak meg a nagyvilág felé.

 

 

További információ:

Digitális Esélyegyenlőség Alapítvány

Koródi Bálint - Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telvice Kft.

Vitkóczi Vera - Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.