Skip to main content
| Archívum

Dynatrace tapasztalatok - Élő webes előadás és fórum

A Raiffeisen Bank 30x gyorsabban hárítja el a teljesítménybeli és stabilitási problémákat

Időpont: 2013 január 31. 11 óra

Magyarországon a Raiffeisen Banknál a Compuware dynaTrace rendszerbe állításával akár 30x gyorsabban tudják beazonosítani és elhárítani a rendszer teljesítménybeli és stabilitási problémáit. Ennek köszönhetően közel egy éve nem fordult elő nem tervezett rendszerleállás. A Raiffeisen Bank Alkalmazás Üzemeltetési Osztályának vezetője, Melegh Csanád élőben számol be arról, hogyan érték el ezeket az eredményeket.

Az előadás angol nyelvű, a részvételhez regisztráció szükséges.

Webcast - DynaTrace tapasztalatokA Raiffeisen Bank 30x gyorsabban hárítja el a teljesítménybeli és stabilitási problémákat

Időpont: 2013 január 31. 11 óra

Magyarországon a Raiffeisen Banknál a Compuware dynaTrace rendszerbe állításával akár 30x gyorsabban tudják beazonosítani és elhárítani a rendszer teljesítménybeli és stabilitási problémáit. Ennek köszönhetően közel egy éve nem fordult elő nem tervezett rendszerleállás. A Raiffeisen Bank Alkalmazás Üzemeltetési Osztályának vezetője, Melegh Csanád élőben számol be arról, hogyan érték el ezeket az eredményeket.

A Raiffeisen Bank fiókhálózati ügyintézői Citrix környezetben futó Java alkalmazásokkal szolgálják ki ügyfeleiket. Korábban, bizonyos időközönként egyes rendszereik teljesítménye lecsökkent, a válaszidők pedig növekedtek. Mivel a komplex portálkiszolgálókon igen sok alkalmazást használnak, így a lassulások valódi okainak azonosítása szinte lehetetlen volt. A korábbi eszközökkel két mód adódott a megoldásra: a nehézkes és hosszadalmas elemzés vagy a teljes rendszer gyors újraindítása.

Ennek a problémának a megoldására döntöttek egy 4 főből álló csapat ("SWAT team") létrehozása mellett, melynek szakértő tagjai a Compuware dynaTrace rendszert választották ki és implementálták  a Bank üzleti alkalmazásainak teljes életciklusában: a fejlesztői-, a teszt- és az éles üzemi környezetben egyaránt.

A dynaTrace szoftver használatával:

  • képesek megelőzni a nem tervezett rendszerleállásokat
  • 30-szorosára gyorsították a hibajavítást (MTTR)
  • pénzt takarítottak meg a költséges hardverbővítés elkerülésével és a meglévő kapacitásaik jobb kihasználásával
  • a legfontosabb tranzakciók válaszidejét felére csökkentették.

Az előadást követően Melegh Csanád a felmerülő hallgatói kérdéseket is megválaszolja.

Az előadás angol nyelvű, a részvételhez regisztráció szükséges.