Skip to main content
| Hírek

A négy arany jel

Minden szervezet számára fontos, hogy a külső és belső ügyfeleit kiszolgáló rendszerek elérhetőek legyenek és megbízhatóan működjenek. Ennek biztosítására az üzleti egységek SLA-t (Service Level Agreement) kötnek az IT szervezettel, hogy a kívánt SLO-k (Service Level Objectives) teljesüljenek, amelyek SLI-k (Service Level Indicator) segítségével mérhetők.

 

A harmadik generációs observability eszközök (mint a Dynatrace) lehetőséget biztosítanak az SLI és SLO mérésekre, ezáltal minden szereplő számára elérhetővé válik a rendszerek teljesítménye. De mit mérjünk? Mely mutatók azok, amelyek hűen tükrözik a rendszereink egészségi állapotát?

Gondoljunk ilyen esetekben a Google négy arany jelére, és a Dynatrace segítségével ezekre alakítsunk ki SLI és SLO méréseket. Melyek ezek?

  • Latency – Mennyi idő alatt válaszol a rendszerünk?
  • Traffic – Mekkora mennyiségű forgalmat szolgál ki a rendszerünk?
  • Errors – Mennyi a hibás kérések száma?
  • Saturation – Elégségesek az allokált erőforrásaink a kérések kiszolgálására?

Természetesen ezek kialakításához mindig szükség van az üzleti és IT terület közreműködésére, mert csak együtt képesek meghatározni azokat a konkrét SLI és SLO feltételeket, amelyek valós képet fognak biztosítani a szereplőknek, hogy ne csak egy újabb „minden zöld” dashboard szülessen.

Az alábbi cikkben példákat találhatsz, hogy nagy vállalati környezetben hogyan használják Dynatrace segítségével az SLI és SLO méréseket:

Learn from service-level objective management | Dynatrace news

Várjuk az SLO-SLI-vel kapcsolatos tapasztalataitokat, illetve konkrét kérdéseket is feltehettek Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

Ha nem hallottál még a Dynatrace Software Intelligence Platformról, próbáld ki most!

A 10 éve piacvezető eszközt ingyenesen, működés közben is meg tudod nézni, itt:

Free trial